tirsdag 1. juni 2010

På tur i urskogen

Da har jeg omsider gått gjennom bildene fra en 2 dagers tur i Øvre Dividalen Nasjonalpark i indre Troms. Det var mest for turen sin del at jeg dro til dette fantastiske området på grensa mot søta bror. Fotoutstyret var selvfølgelig med men fotograferinga ble delvis spolert da jeg klarte det kunststykke å glemme reservebatteriet hjemme! Heldigvis er batterikapasiteten på kameraet god, så noen bilder ble det.

På tur innover dalen stoppet jeg ved Dividalen fuglestasjon. Her koste 2 rødmus seg med restene fra vinterforinga. Disse er rett og slett for fine til å ikke fotografere! Jeg forstår bare ikke de som er redd mus!


Ved Frihetsli spankulerte flere harer rundt omkring, ikke alle så ut til å ha skjønt hvordan de skulle utnytte kamuflasjefargene sine optimalt!


I Nasjonalparken finner man mer eller mindre uberørt urskog og viddelandskap. Det er en fornøyelse å vandre rundt i en skog der råttstokkene bare knaser under føttene dine.Jeg har også forsøkt å lage en 360 graders flashpanorama ved et av strykene langs divielva. Kilkk her for å se det delvis mislykkede forsøket! (krever adobe flash player).

Det var et par arter jeg hadde et håp om å få se på turen. De store rovdyra bjørn, jerv og gaupe er det flere av i området men det ble bare med ferske (?) bjørnespor etter det som så ut til å være ei binne med unge(r). Jeg synte jeg kjente ei rar lukt i samme området men det var trolig bare ønsketenkning om at bamsene var i nærheten...hvem vet :o) Andre arter jeg hadde lyst å se var duetrost, jerpe og vendehals som skal finnes i der. De 2 første uteble men jeg var så heldig å finne min første vendehals syngende i furuskogen! En skikkelig snål fugl i slekt med hakkespettene. Denne karen hakker imidlertid ikke hull selv og er avhengig av naturlige hulrom, noe som det er mye av i gammelskog. Vendehalsen er kanskje ikke verdens peneste fugl men det er en skikkelig tøffing!


En fugl som gjerne stiller i kategorien verdens peneste er derimot den blåstrupehannen som sang utenfor Dividalshytta!

3 kommentarer:

 1. Så fine bilder! Mad props, haren var <3 :D

  SvarSlett
 2. Flott blogg med (igjen) fantastiske bilda! Artig med vendehalsen, håpe æ får se den når turen går inn til Dividalshytta nå før St. Hans :)
  Stein N.

  SvarSlett
 3. Takk for hyggelige kommentarer! Ja du får nok vendehals i Dividalen Stein!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar!