torsdag 6. januar 2011

Kvalsafari på Andøya - finale!

Da har jeg omsider fått bearbeidet noen av bildene fra de siste dagene med hvalsafari på Andøya. Det ble en flott "finale" med en ny båttur ut fra Dverberg. Denne gangen var det Oddmund Vedal som var så hyggelig å stille med båt (TAKK ODDMUND! :O) ) Andøya viste seg nok en gang fra sin aller beste side med et helt fantastisk lys! Dagene før var det mer overskyet og vindfullt, men det ble noen ok bilder av spekkhoggerne der de surfet på bølgene utenfor torvindustrien på Kvalnes. Håper silda og kvalene holder seg i området til jeg kommer tilbake fra jobb - da blir det nok en ny tur til øya med stor Ø!

13 kommentarer:

 1. Dæven for noen bilder! Det nest siste bildet i særklasse! Jeg er jammen glad jeg ikke ligger sjøbrudden i vannet der, de "gutta" ser ut for å komme fort. Dette må du jammen levere til en fotokonkurranse... Gratulerer med en RÅ serie. Dette overgår etter min mening både Kongeørner, hvite bamser og pingviner! Dette er bilder jeg tror mange vil misunne deg, meg inkludert... Jeg skal ikke ta helt av, men jeg er sikker på at det nest siste bildet i denne serien vil gro fast på harddisken min. Miljøet, farten, dynamikken og den, iallefall tilsynelatende, lave fotovinkelen gjør at jeg føler å bli dratt inn i bildet ditt. Dette er en "stayer" Gratulerer!

  SvarSlett
 2. det er bare såååå lekkert så bare du kan få til..er virkelig ydmyk ovenfor hva du vise oss..


  Nydeligt

  SvarSlett
 3. helt enig med Gjermund!!)))))))))))))

  dette må jeg ha som skjermbilde på computeren min!!wow!!:)))

  SvarSlett
 4. Skulle så inderlig gjerne vært der og fått med meg dette showet!

  Jeg er spesielt fascinert av nærbildene der nydelig vinterhimmel er reflektert i våt hval.

  Mange av enkeltbildene er bra, men samlet står de selvsagt enda sterkere. Kudos for bra jobbing under vanskelige lysforhold.

  SvarSlett
 5. Dæven så hyggelig med slike kommentarer! Artig at nest siste bildet blir nevnt, sto vel på kne i båten her så perspektivet ble ikke så værst, det er fordelen med en liten båt. Den store ulempen og utfordringen men en liten båt er at det er umulig å stå i ro å fotografere. Det blir derfor svært mange bildebom, mange halve hvalfinner, uskarpe finner eller ingen finne i det hele tatt...

  SvarSlett
 6. For en eventyrlig opplevelse, dette skulle jeg gjerne ha fanget selv på minnebrikka. Flotte bilder :)

  Hilsen Anne

  SvarSlett
 7. Flotte bilder du presenter her og fin vinkling på flere av dem.
  Hvor lenge er det aktivitet ute i havet oppe ved Andøya om jeg skulle finne på å ta en tur?

  SvarSlett
 8. Takk for det! Kvalene blir vel så lenge det er sild i området tenker jeg. Dette er et nytt fenomen der oppe, aldri vært så mye kval før. Silda har nok flyttet nordover fra andre områder (Tysfjord-området). Det var kval kloss ved land i går hørte jeg, og knølhvalen ble sett hoppe i dag.

  Det er bare å ta turen opp! Andøya har uansett mye å by på! Ellers er det jo hvalsafari fra Andenes om sommeren. Et par linker: http://www.whalesafari.no/
  http://seasafariandenes.com/ (se også disse på facebook)

  Espen

  SvarSlett
 9. Hei Espen
  Det hadde vore drømmen å fått oppleve dette. Og eg har vore så nær så nær. Tilbringte julen på Borkenes og leste dette først etter eg kom heim igjen... Men - det er ein fin opplevelse å sjå på alle dei flotte bileta du har tatt òg :-)

  SvarSlett
 10. Det er lenge siden jeg har vært i Lofoten/Vesterålen - fantastisk natur. Dere som bor der er heldige. Jeg er helt enig i å trekke fram nummer tre. Det er så en blir nesten engstelig - og så med de flotte fjellene i bakgrunnen! Helt rått!
  Vennlig hilsen Magne

  SvarSlett
 11. Heisann Espen !

  Tøffe bilder :-) Synes også det siste var stilig. Nesten litt skummelt å se farten på spekkhuggerne. Må ha vært en flott opplevelse i liten båt !

  Svein Olav

  SvarSlett
 12. Knallbra finale (eller er det bare starten!?)- har sagt det før; du har en lysende fremtid som naturfotograf!! Stå på! 300/2,8 va ei bra investering!!
  Stein

  SvarSlett
 13. Takk for det Stein. Ja det va en bra finale, men satsa på meir til neste år! Mulig vi faktisk tar en tur bort i helga, men trur det e lite kval igjen. 300/2.8 va gull verdt i jula da lysstyrke betyr alt i mørketida - anbefales!!!

  Espen

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar!