Pussig, tenkte jeg og gikk nærmere. Da jeg var bare noen få meter fra ørna, flaksa den ned og begynte å vasse på stranda. Her var noe alvorlig galt, det var tydelig at den hadde problemer med å fly. Jeg hadde noen teorier: 1. Den var syk/skadet. 2. Den hadde forspist seg så mye at den ikke kunne fly. 3. Den hadde fanget bytte på sjøen, og var utmattet etter å ha svømt i land med det.
Med de 2 siste teoriene i bakhodet tok jeg noen raske bilder og trakk meg tilbake. Dersom den var sliten eller forspist, ville den nok komme seg etter litt tid. Men dagen etterpå satt den fremdeles i den samme fjæra. Sammen med rovfuglekspert, Karl-Otto Jacobsen fra NINA, valgte vi å fange inn ørna for å undersøke den nærmere. Det gikk veldig greit og vi kunne raskt konstatere at den hadde en stygg infeksjon i den ene vingen.
Undertegnede og ørna. Foto: Karl-Otto Jacobsen |
Jeg avtalte derfor et møte med veterinæren et par timer senere. Hans dom var at vingen var så infisert at ørna ikke ville klare seg. Et lite nålestikk senere og ørna sovnet stille inn.
Intressant lesning og en trist skjebne for den majestetiske havørna. En flott reportasje med gode bilder.
SvarSlettFint reportage med bra bilder synd på det trista slutet bara.. =\
SvarSlettTragisk at det endte slik. Vel på en annen side bra for ørnas skjebne som møt deg. Gode dokumenter bilder og trist historie.
SvarSlettduy
Til tross for trist ending så var dette ein flott reportasje! Livet i dyre- og fugleverden er brutal og rå, men det er jo slik den er. Godt at nokon også viser dette, ikkje bare idyllen. Og sett fra eit menneskelig og humant syn så er eg enig med Duy Pham over - godt fuglen møtte deg og fikk ein slutt uten meir pining!
SvarSlettTakk for kommentarer. Det er jo alltid en vurdering om man skal la naturen gå sin gang eller ikke. Denne gangen synes jeg det var riktig å gripe inn.
SvarSlettEspen
Flott reportasje og absolutt ikke noe dårlig valg å gripe inn etter min mening.
SvarSlettMvh Rune Olsen
Sørgelig historie. Fint dokumentert.
SvarSlett