søndag 1. april 2012

Ukens bilde - uke 13

I siste liten rekker jeg å legge ut et bilde for uke 13 :o)

Jeg er fremdeles rusa på opplevelser fra en fantastisk fototur til Finnmark og Finland. Jeg har et digert lass med bilder å gå igjennom så det får komme noen bloggposter fra turen etter hvert. Men ukebilder må man ha og ukens bilde er av lappugle. Det er sjelden jeg blir så fascinert av en fugl som jeg ble med denne. Diger som en hubro, men med helt lydløs flukt. Det er selvsagt en tilpasning til å fange smågnagere som den lokaliserer med de asymmetriske "parabol-ørene" sine. Men kjempelange bein fanger den glatt smågnagere på en halvmeters snødybde...gjennom skare. Æ e søkkimponert!11 kommentarer:

 1. Et svært flott og stemningsfullt bilde av den kanskje flotteste og mektigste fuglen i verden som jeg har side ved side av mine andre favoritter som ravn, alkekonge, spurveugle, gulnebblom og varsler!

  Ser fram mot å få se mange flere bilder fra denne turen!

  Beste hilsen, Fredrik

  SvarSlett
 2. Klassebilde av lappugle; herlig lys, komplementerende farger, flott jaktpositur i flukt og jaggu har du ikke fått plassert den i "tomrommet" for bjørkestammer også!! Imponerende!
  Rune

  SvarSlett
 3. Lekkert av lappugla. Flott positur og komposisjon. Ser frem til mer!

  SvarSlett
 4. Flott bilde av en, som du sier, mektig ugle. Regner med at du har vært i Rovaniemi. Du var heldig med morgensolen under fotograferingen. Den var veldig lite aktiv under den ene dagen jeg hadde morgensol i Rovaniemi. Gleder meg til å se flere av bildene fra turen.
  Mvh Kim Abel

  SvarSlett
 5. Et sjeldent godt bilde av lappugla med flott lys og fine farger.

  Tommy S

  SvarSlett
 6. Et flott bilde av Lappugla i knall positur!

  God Påske

  Ottar

  SvarSlett
 7. Knallbra bilde av lappugla, teknisk bra utført!
  God Påske!!

  Ottar

  SvarSlett
 8. rett og slett lekkert, nydelige farger / lys, klasse

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar!