søndag 17. oktober 2010

Høst

Det ble en fantastisk flott høst nordpå i år, og godvært klaffet meget bra med min friperiode. Det ble derfor noen turer hit og dit. Blant annet hadde jeg et par overnattinger i Signaldalen i Storfjord, en av de flotteste dalene i Troms! Den mektige Otertinden er et av de vakreste fjellene jeg vet om, fjellet omtales gjerne som Nord-Europas svar på Matterhorn. Det ble klarvær den ene natta, men det ble bare såvidt litt nordlys. Med delvis skjult halvmåne ble det derfor utfordrende å fotografere nordlyset. 30 sekunders lukkertid på blender 2.8 med ISO 1600 sier sitt...Men motivet består og jeg skal garrantert tilbake senere! En del av bildene er etterbehandlet på en totalt rævva bedriftsskjerm så de er nok ikke helt optimale i farge og kontrast. Klikk på bildene for større bilder.Jeg vet ikke hva det er med meg og trær, men jeg liker trær, kort og godt :o) De kan bli ekstremt gamle ha flotte former og være svært fargerike. Jeg kom over noen flotte rognetrær i ei li Signaldalen. Jeg var ekstremt heldig med fargeprakten denne dagen. Dagen etter var fargene nemlig langt fra like sterke som følge av ei kald natt.Etter tips om 40+ med "ugler" mellom Kilpisjärvi og Karesuando, tok jeg like gjerne en svipptur østover for å se om jeg kunne finne noen. Fra Signaldalen er det nemlig bare 1 times kjøring til Kilpisjärvi. Jeg så dessverre bare en ugle på turen, en ivrig jaktende haukulge. På elven som renner fra Kilpis til Karesuando lå det imidlertid hundrevis av sangsvaner. De var dessverre særdeles sky, så jeg brukte ikke mye tid på de. Prøvde meg på noen panoreringer da svanene kom flyvende til kveldssamlinga.Det var også flotte høstfarger rundt Tromsø. Laget et flashpanorama fra en flott dag ved Prestvannet. Klikk på bildet for å få det i fullskjerm. Har også forsøkt å få til noen fine fluktbilder av skjære i praktdrakt med høstfarger i bakgrunn. Har ikke lykkes helt enda, skjærene har ikke vært samarbeidsvillige. Legger ved det hittil beste skjærebildet samt et par høstbilder fra Ersjorden på Kvaløya.
9 kommentarer:

 1. Både ugla og svanene er svært bra - anbefaler alle å klikke på svanebildet så det kommer mer til sin rett i større størrelse.

  Landskapene er mer ordinære, synes jeg - i det øverste ville du ette rmitt skjønn kommet bedre ut av det om du dyrket symmetrien og balansen.

  SvarSlett
 2. Takk for den Knut-Sverre. Har nok en del versjoner av de tindene, men denne gangen falt jeg på dette. Føler egentlig at det er det som har den beste komposisjonen av de jeg tok. Jeg prøver ellers å unngå å legge ut for mange bilder av samme fjell...blir fort kjedelig. Merka meg det i smålom-innlegget mitt.

  Ellers anbefaler jeg alle å klikke på ALLE bildene :o)

  SvarSlett
 3. Hei, her var det mange flotte høstbilder! Og fuglebilder. Må si jeg likte dem alle sammen, og Otertinden spesielt. Farger, speilinga, stillheten og roen i bildet er nydelig. Du har flott dybde i bildet, og jeg blir nok å sette et kryss ved Otertinden på kartet, slik at jeg husker å stikke innom der når anledningen byr seg :) Sikkert morsomt å jobbe med det motivet der.

  mvh
  Øyvind

  SvarSlett
 4. Hei Espen.

  Mange meget severdige bilder fra høsten du viser oss her. Kanskje ordinære landskapsbilder som Knut Sverre sier, men hva gjør vel det? Knallflotte høstfarger i et like flott landskap.

  Likte ellers godt bilde av haukugla.

  knut Børge

  SvarSlett
 5. Samtlige bilder er meget flotte naturfotos.
  Utrolig flotte komposisjoner med vakre høstfarger.
  Bare å ta av seg hatten for et innlegg som dette!
  Fin tekst også!

  Tommy S

  SvarSlett
 6. Etter to uker med regn, gråvær, sludd, snø og sterk vind er det vanskligt å tro at verlden såg slik ut for noen uker siden.. Høst er vakkert. Min favoritt er selvfølgelig otertinden både med og uten nordlys...

  Her kan man sikkert ta flotte nattbilder og kanskje jeg hiver meg med på neste tur, du trenger noen som kan finne snøuglene for deg :-)

  SvarSlett
 7. Fine stemningsbilder av den vakre høsten med sine flotte farger. Det første bildet samt bildet av haukugla er mine to favoritter.

  Ketil O

  SvarSlett
 8. Herlige høstbilder du her presenterer. Likte veldig godt de de 2 øverste av otertinden og panoreringen av sangsvanene er også av høy klasse. Bra jobba.

  Mvh Henrik

  SvarSlett
 9. Hei Espen

  Syns du presenterer et flott knippe med natur på sitt vakreste her.
  Likte og godt skjære bilde med en høstfarget fin bakgrunn. Haukugle bilde gjorde meg misunnlig,det var knallbra!

  Ha en fin kveld

  Mvh Rune

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar!