fredag 13. mai 2011

India dag 10 - Keoladeo Nasjonalpark

(PS: alle bildene er etterbehandlet på laptop med dårlig skjerm…)

Etter en søvnløs natt klarte vi å komme oss av toget i Agra kl 04, noenlunde i tide. Et spenningsmoment var jo det å komme seg av på rett stasjon. Ingen av oss kan hindi, det var natt og knallmørkt, og høyttaleranlegg hørte vi ingen ting til. Om det var et høyttaleranlegg der så virket det i alle fall ikke, og hadde det virket så hadde vi garantert ikke forstått et kvekk. Men vi spurte en kar og fikk vite at vi var fremme.

Når vi steg ut av toget ble vi møtt av “CB”, guiden som var med oss den første dagen i New Delhi. Han skulle være sjåfør og guide resten av oppholdet i India. CB snakket veldig bra engelsk og var i tillegg en usedvanlig hyggelig fyr, så vi var glade for å ha han med oss. Fra Agra kjørte vil til Bharatpur for å tilbringe en hel dag i Keoladeo National Park. Parken regnes som ett av de beste reservatene for våtmarksfugl på jordkloden og er et eldorado for fuglefotografer.

Vi var tidlig ute, men vi fikk sjekket inn etter å ha vekket resepsjonisten som lå og sov på gulvet i hotellet ”The birders in”, en helt grei plass. Det ble en meget kort hvil på senga før vi dro ut i parken. Med oss fikk vi en meget entusiastisk lokal guide og en nesten like entusiastisk rickshaw (en med sykkelvogn som kjørte rundt på fotoutstyr (og oss…etter hvert)). Begge hadde jobbet i parken i årevis og kunne det meste om alt som levde der.

Det er nesten vanskelig å la være å fotografere beryllbieter, utrolig flott fugl
Det meste av dagen gikk vi til fots langs veier og stier, det var lett å ta seg frem. Så var det bare å suge til seg inntrykkene å prøve å lagre noen på minnekortene. Vi var ikke på et optimalt tidspunkt med tanke på antall fugler. Fugletrekket var mer eller mindre over (oktober-februar) og for stedfaste fugler er det best fra august-november. Det var også lite vann igjen, men vi hadde en topp dag og så mange fugler og dyr. Vi skulle helst brukt et par dager til der.

Den indiske påfuglen er diger og veldig flott, også i lufta. De flyr sjelden langt, tar som regel beina fatt dersom man kommer for nært.

Halsbåndparakitt (Rose-ringed Parakeet) - Denne arten er en vanlig burfugl, men har store levedyktige bestander blant annet i India. Opprinnelig innført fra Sør-Amerika (kilde: Wikipedia)
Purpursolfugl (Purple Sunbird)

En del av nasjonalparken bestod av flott skog. Her ser vi guiden vår samt Jonathan i det fjerne...

Indiahornfugl (Indian Gray Hornbill) - den vanligste hornfuglarten i landet.

Guiden spurte om vi hadde lyst til å se pytonslange...tja, hvorfor ikke?

HEY! What's up man!? Pagodestær  (Brahminy starling) – en av de stiligste fuglene i Keoladeo


Orientskjæreskvett – Oriental Magpie-Robin


Beltestork (Painted Stork) – en stor koloni av denne arten hekket i parken. Da vi var der var ungene store og tigget iherdig etter fisk fra mor og far. Utrolig artig å se på den ustoppelige tiggingen.

Beinløse hegrer eller? Et lag av planter skjuler vannspeilet

Skilpadde

Sarustrane (Sarus Crane) – Dette er den høyeste fuglen i verden som kan fly! Den kan bli ca 2 meter høy.

Egretthegre (Greater Egret)

Halsbåndugle – Collared Scops-Owl

Nilgai antilope – Den største asiatiske antilope-arten

Kastanjeisfugl (White-throated Kingfisher)

Northern Palm Squirrel – Disse små sjarmørene spiste velvillig fra hånda. Skikkelig søte :O) Nesten så man fikk lyst til å ta med en hjem - men bare nesten

Gullsjakal (Jackal)

1 kommentar:

  1. Jeg har selv vært i India flere ganger, og har fulgt bloggen din i deet siste med stor interesse. Du har fått mange flotte bilder !!! Kult at ikke alt handler om tiger.

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar!