mandag 16. mai 2011

India dag 11 - Chambal river og Taj Mahal

(PS: alle bildene er etterbehandlet på laptop med dårlig skjerm…)

Neste stopp på turen var Chambal River ved Dolphur hvor vi hadde som hovedmål å finne truede arter som indiasaksenebb, gangesdelfin og krokodiller. Vi hadde booket en stødig båt som skulle ta oss rundt i elva. Det gikk ikke lang tid før vi registrerte beveglse under vannflata – gangesdelfin! Vi så de bare et par ganger og i svært korte øyeblikk, de var ikke veldig aktive. Ingen stor opplevelse egentlig, og bortimot umulig å fotografere over vann...Det finnes under 2000 individer igjen av gangesdelfinen og kun i noen får elvesystemer i India, Nepal og Bangladesh. Den er en av 4 delfinarter i verden som kun lever i ferskvann. En liten kuriositet med denne arten er at den nesten er helt blind!


Disse vårkåte skilpaddene så ut til å ha det riktig flott :o)
Etter en kort delfinjakt dro vi videre opp i elva. Vi trengte ikke dra veldig langt før vi fant en flokk med indiasaksenebb som rastet på en sandbanke. Indiasaksenebb er i slekt med ternene men har et helt spesiellt nebb og en meget spesiell måte å søke føde på. Undernebbet er mye lengre enn overnebbet, og de bruker det til å “pløye” vannflata i håp om at en fisk skal havne i “saksa”. Fuglene var ikke så ivrige på å fiske mens vi var der, men jeg fikk 1 bilde som viser adferden.I tillegg til mange andre vannfugler var det også krokodiller å se langs elva. De fleste var av den fiskespisende gangesgavialen. De største beistene av denne krokodillearten kan bli over 6 meter lang. En bråte med tenner har de også – lurer på om de får hull i tennene...det må være et jævla slit. Gangesgavialen er dessverre kritisk truet av utryddelse. I 2006 var det kun 235 individer igjen av arten som trues av blant annet bifangst og habitatødeleggelse. Det er ikke lett å være dyr i verdens tettest befolkede land...Vi så også en annen krokodilleart, såkalt “mugger crocodile”. Også dette er et beist, men det har en litt annen diett en slektningen. Denne karen spiser stort sett det som rører seg langs elvebredden.


Gangesgavial

"Mugger" krokodille

Det var også en del andre våtmarksfulge langs elva. Her er beltestork sammen med skjestorker. I bakgrunnen et par rustender.

Rustand

Denne åtselgribben kom rett over båten vår. De hekket i sandklippene langs elva.

Dagligliv ved Chambal river
Etter båtturen kjørte vi til Agra for å se på det som av noen regnes som et av verden 7 underverker – Taj Mahal. Jeg kan godt forstå hvorfor det regnes som et underverk, for det var virkelig storslått!

Det var utrolig folksomt. Køen for å komme inn å se gikk faktisk rundt hele bygget! Men det gikk radig unna like vel. Vi droppet å gå inn...
Symetri til minste detalj!

6 kommentarer:

 1. Hallo

  Mye bra du har fått her, likte veldig godt nr 3 der den kommer flygende rett imot.
  Bildet av krokodilla var også bra.

  Ruben

  SvarSlett
 2. Hei!
  Må ha vært en fantastisk tur du har vært på! Mange flotte bilder i alle innleggene og fin lesing!

  Ha en fin 17mai!

  Mvh Leiv Arne

  SvarSlett
 3. Takk for det! Ja det var en fantastisk tur som kan anbefales. Vi var der i nesten 3 uker så det kommer flere oppdateringer etter hvert :o)

  Espen

  SvarSlett
 4. Har fulgt med din reise i ord og bilder fra det første innlegget. Har vært en interessant opplevelse.

  ketil

  SvarSlett
 5. Skjønner at en tur til India kunne være gøy!
  Synes vel egentlig det beste bildet i innlegget er det øverste tempelbildet. Virkelig flott med speilingen. Ellers synes jeg også rustanda er veldig pen...

  Mvh
  Aleksander

  SvarSlett
 6. Fina bilder alla :D Måste varit en riktigt bra tur till Indien. Gillar starkt bilderna på Indiasaksenebben.

  mvh Matis

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar!