mandag 2. januar 2012

En perfekt avslutning på året

Hva er vel bedre enn å bli invitert med på seiltur blant hvaler på årets siste dag? Etter flere dager med storm og kuling fra alle himmelretninger klaffa det bra med været på årets siste dag. Heldige meg hadde kommet i kontakt med naturfotograf og hvalentusiast Marco von der Schulenburg fra Tyskland.

Han hadde holdt til med seilbåten sin på Andenes siden november. At båten har fått navnet  "Spekkhogger" sier sitt - få har hatt like mye kontakt spekkhoggere som Marco. Han har fulgt spekkhoggerne i nord i over 10 år, både over og under vann.

Det ble en flott tur ut på Andfjorden med mye hval. Vi fulgte en flokk med spekkhoggere over lengre tid og så ellers flere knølhvaler. På tilbaketuren fikk vi til og med sett en finnhval - den svømte like gjerne rett under båten! Det fotografiske utbyttet ble heller labert men det får så være - opplevelsen på sjøen var alt annet en laber!

Seilbåten "Spekkhogger" med mannskap på tur mot Senja
Spekkhogger - innbygger i AndfjordenKaptein Marco von der Schulenburg     
Finnhval, en av verdens største hvaler. Kan bli opptil 24 meter lang og veie 75 tonn

4 kommentarer:

 1. Topp stemning og bakgrunn i de to spekkhoggerbildene!
  Rune

  SvarSlett
 2. Hei Espen!

  For en opplevelse det må være å seile rundt blant hval og spekkhoggere sammen med en som kan det meste om disse dyra. Du er heldig og spekkhogger bildene med en vinter stemmning ble fine.

  Mvh Rune

  SvarSlett
 3. Bilde nr 3 er bare knallbra - mørketiden er den flotteste tiden på året, det har du klart å vise veldigt bra her - må ha vært en fantastisk tur

  SvarSlett
 4. Dette så fint ut! Friskt og fine forhold, med gode motiv og
  opplevelser på kjøpet. Hele serien er fin, men nr 2 og 3 utmerker seg jo såklart .Nydelig natur.

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar!