onsdag 11. august 2010

Røyskatt og smålom

I går fikk jeg tips om at en røyskattfamilie hadde tilhold i en falleferdig sommerfjøs på Kvaløya. I formiddag dro jeg dit for å se, men så ikke snurten av røyskatt. Det ble en ny tur i ettermiddag og da var det en nyskjerrig skapning som stakk hodet ut av fjøsen. Det var et lyn av en årsungene som viste seg i noen korte minutter før det dro videre for å utforske verden. De andre familiemedlemmene så jeg ingen ting til. Klikk på bildene for å se større utgaver.


I går ettermiddag hadde jeg meg ei økt med smålomene på Prestvannet. Jeg kom på godt hold på det ene paret som har 2 unger og fikk med både "take off", landing med fisk og mating på de 2 timene jeg satt der.Ungene tigger ustanselig om mat. Det må være frurstrerende å være forelder for slike masekopper

Take off!

Den ene foreldern har vært på fisketur i sjøen

En liten sei er vel ingen sak for en stor gutt!

Det trenes hardt før den første flyturen

8 kommentarer:

 1. Her var mye flotte bilder av både røyskatt og smålom.
  Skal si du fikk mange flotte situasjoner og øyeblikk av smålomene. Bildene av matmor og unge likte jeg spesielt godt.

  Tommy S

  SvarSlett
 2. Fine bilder dette Espen. Jeg falt for røyskatta i det restene av det gamle fjøset, de er bra å ha i arkivet og har en historie med flere lag i seg.

  SvarSlett
 3. Mange flotte natur opplevelser med disse to arter. Vanskelig å velge seg favoritt, fordi jeg har ingen av disse enda. Men flotte situasjoner på lomene i action og den søte røyskatten.

  mvh duy

  SvarSlett
 4. Flott serie bilder. Jeg holder en knapp på closeup`n på røyskatten. Fint komponert, fine teksturer og fargepalett. Smålommen er også fin, men du kunne vært heldigere med lyset...

  SvarSlett
 5. Takk for kommentarer! Er veldig enig i at lyset på smålombildene ikke var noe særlig. Eneste smålombildet jeg er sånn høvelig fornøyd med er der lomen tar av. Det bildet er skarpt og beskjært minimalt.

  SvarSlett
 6. Masse flotte bilder her! Mange fine situasjoner av smålomen. Likte godt bilde 2 og 3 av røyskatten, herlige bilder! :)

  SvarSlett
 7. Utrolig fine bilder. Røyskatten var utrolig nydelig! En sånn en har jeg lyst til å mosekose <33

  SvarSlett
 8. Hello just wanted to give you a quick heads up.
  The text in your article seem to be running off the
  screen in Chrome. I'm not sure if this is a formatting issue or something to do with browser compatibility but I figured I'd post to let you know.
  The design and style look great though! Hope you get the issue solved soon.
  Cheers
  My web blog ... deep tissue massage

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar!