søndag 10. oktober 2010

Gnagerår i nord!

I år har vi et etterlengtet smågnagerår i nord. Særlig i indre deler av Troms og nordover rapporteres det enkelte steder om store mengder lemen. Det er ikke vanskelig å legge merke til for de som kjører bil langs veiene i disse områdene, pannekake-lemen ligger tett! Også andre smågnagere gjør det bra og ved foringsbrettet på Dividalen fuglestasjon "vrimler" det av særlig rødmus men også en og annen markmus.


5 kommentarer:

 1. Her var det mye bra! Likte særlig nummer 2, med fin positur og god innramming.

  Mange smågnagerbilder tas med kunstig lys (=blits), men det myke lyset og de fine refleksene i øynene deres viser hvor bra det blir når man styrer unna.

  Jeg ville nok tillatt meg en viss selektiv justering av bildene (dvs mørklegging) for å heve dem enda et hakk, samt skåret vekk litt rusk i kantene her og der - særlig ntv på det siste.

  SvarSlett
 2. Takk for det! Setter pris på slike konkrete tilbakemeldinger. Jeg hadde faktisk lagt litt mørk vignettering rundt det frørste bildet, men fjernet den da jeg skulle legge ut bildet. Har lagt ut ny versjon av det.

  Eller så sitter jeg og irriterer meg grenseløst over at det kun er mulig å se fullversjon av det første bildet. ARGH! Har lagt inn fullversjon av alle bildene. Også irriterende at nedskaleringene ikke er så skarpe...

  SvarSlett
 3. Jeg får større variant av alle nå, om det er noen trøst.

  SvarSlett
 4. Fant ut at det blir noe krøll med html dersom jeg legger til bildetekst...gidder ikke vie det mer tid akkurat nå.

  SvarSlett
 5. Sjelden å se slike kvalitetsbilder av de små innbyggerne i naturen. Gode bilder samtlige, men likte ekstra godt bilde nr.2 og bilde nr 4.

  Flott artikkel i Villmarksliv!

  mvh Knut Børge

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar!