mandag 28. februar 2011

Raringer!

Etter å ha vært på jobb i nesten 3 uker var det godt å ta seg en tur ut med kameraet i går. Det ble bare en kort tur i nærområdet, men det dukket opp noen raringer. I en hage på Storelva var det en gjeng med gråspurv som forsynte seg av et fuglenek. Minst en av hannspurvene var litt annerledes, den hadde mørk flekk på kinnet og ellers unormale tegninger på hodet til gråspurv å være. Dette var en hybrid, en krysning mellom gråspurv og pilfink. Litt artig, særlig siden pilfink ikke er vanlig her nord. Kikk på bildene for større versjoner.


Også i Tromsø sentrum var det noen raringer blant alle stokkendene. Her var det 2 hybrider mellom stokkand og brunnakke, en hunn og en hann.



Krysning mellom stokkand og brunnakke, andrik
Krysning mellom stokkand og brunnakke
Stokkanda er den mest velkjente anda av alle og kanskje ikke den man bruker mest tid på å forevige. Hvorfor ikke? Det er egentlig litt rart det der, så flotte som andrikkene er i praktdrakt.



Stokkand hunn
Nå blir det ikke noen oppdateringer på bloggen før jeg er tilbake fra en 3 ukers tur til tigerland, India! :P

6 kommentarer:

  1. Nydelige bilder! Så rar de var har aldri sett slike før. Flotte bilder har du fått av dem.

    SvarSlett
  2. So sweet! It's a pleasure to see your pictures.
    Greetings
    Angela

    SvarSlett
  3. Spennende, jeg ante ikke at ender parret seg med andre andesorter?? Dær lærte jeg noe nytt at det finnes hybrider innad i de foskjellige fuglefamilier

    SvarSlett
  4. Ender er seksuelt ukritiske, og feier over alt som ligner... det ender ofte i gruppevoldtekter om våren når hormonene bobler.

    Artige bilder, vakre andriker - men det siste med lavt standpunkt og fint gakk er på mange måter det beste.

    SvarSlett
  5. Der lærte man noe nytt, ante ikke at det fantes hybrider. Flotte bilder av gakkene,bilde nr 6 er min favoritt. Fin komposisjon.
    -synnøve-

    SvarSlett
  6. Veldig bra!Ser frem til dine bilder fra India:)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar!