tirsdag 10. mai 2011

India - Dag 9


Den niende dagen i India startet med en siste tur inn i tigerreservatet. Ingen pus var å se men vi var strålende fornøyde likevel. Vi hadde hatt noen uforglemmelige dager i Bandhavgarh med mange fine naturopplevelser og ikke minst møtt mange hyggelige folk! Noen bilder ble det jo også.

Vi tok farvel med våre fabelaktige guider samt vertskapet på Tiger Lagoon. Vi hadde blitt godt kjent med guidene Pappu og Prem så det var faktisk litt vemodig. Vertskapet på Tiger Lagoon var også helt fantastisk, vi ble behandlet som konger.

Prem, vår særdeles dyktige sporhund og guide
Den videre ferden gikk 10 timer med nattog til Agra der vi skulle videre med bil til Bharatpur.Vi var heldige som fikk reise på 1. klasse, men tro ikke at det var noe luksus! :o) Toget så ut til å være fra 1950 og bar preg av lite vedlikehold. Det skranglet og bråket en god del, og komforten var ikke akkurat tipp topp. I tillegg holdt vi på å fryse nasen av oss i løpet av natta – jeg sov ikke ett sekund. Men vi kan jo ikke klage, vi hadde jo egen lugar på 1. klasse! Tenk på de som satt som sild i tønne på 3. klasse! Nei i Norge har vi det bra dere, tro meg. Det er noe man tenker ofte når man reiser der borte, i Norge har vi det bra, så ufattelig luksuriøst bra!
Jonathan nyter luksusen på 1. klasse

 
Som de eneste gjestene på Tiger laggon ble vi tatt godt vare på av personalet. Den alltid smørblide kokken kom daglig ut for å sjekke om vi var fornøyde. De militærkledte guttene sørget alltid for at vi hadde nok mat på tallerkenen. I starten var det særdeles uvant der de sto å glodde på oss mens vi spiste, egentlig litt ubehagelig. Men siden vi var de eneste gjestene hadde de ingen andre å servere, vi ble vant til det etter hvert. Årsaken til militærbekledningen vites ikke, de var ikke spesielt militante av seg :O). Bildet av "gjengen" er fotografert av Jonathan Bjõrklund.


2 kommentarer:

 1. Hei Espen!
  Utrolig artig å følge med India turen din. Jeg skulle ditt om en mnd, men utsette til en annen gang. Dokumentasjon bilder må man jo få med seg. Jeg kan bekrefte at togturen er er nok det best i India. Har tatt 2 togturer og må si nesten mareritt. Jada vi har de virkelig luksus i Norge. God tur hjem.

  mvh duy

  SvarSlett
 2. En spennende reise du har delt med oss, med mange gode bilder. En drømmetur for de fleste!

  Knut Børge

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar!