torsdag 22. desember 2011

Hval i sikte!

Lørdag var jeg sammen med noen venner på hvalsafari utenfor Kvaløya i Troms. Det hadde i lengre tid vært observert knølhval i områdene rundt Tromvik. Da vi dro ut var det noen dager siden det sist var sett hval, så vi var spente på om det fortsatt kunne være hval der.

Vi så ingenting utenfor Tromvika, men skipper Odd Geir Lindrupsen foreslo at vi skulle prøve i Sessøyfjorden. Der hadde det vært sett kval før. Vi hadde ingen bedre forslag så da ble det slik. Etter å ha gått innover fjorden uten noe som helst, bestemte vi oss for å gå lenger ut til sjøs. Men SÅ, akkurat i det vi skulle til å snu, så vi 2 knølhvaler foran båten. Det lå helt i ro i overflata og pusta en sjelden gang. De hadde vel middagslur, ekkoloddet viste mengder med sild i fjorden.

Vi slo av båtmotoren når vi var et stykke unna. Men strøm og vind ville det slik at vi skulle drive mot hvalene. Etter hvert var vi rimelig nær, da ble det litt mer aktivitet på hvalene som kom mot oss. De virket veldig nysgjerrige på farkosten vår og holdt seg rundt oss en god stund. Utrolig å få oppleve disse kolossene på denne måten. Fikk en følelse av å bli sjekket ut av en "ailien" fra en ukjent verden! Under er en liten videosekvens (i Full HD) fra de mest intense minuttene! Takk til Fredrik, Lotta, Karl, Jan og Sofia for en flott og minnerik førjulstur!


6 kommentarer:

 1. stilige bilder

  SvarSlett
 2. fantastisk møte med hvalen, på noen av sekvensene ser vi virkelig størrelsen på disse dyra, flott, kjekt å følge bloggen din, god jul og godt nyttår

  SvarSlett
 3. Tøffe dyr! Kult med sporden og bygda bak :-)
  Riktig God Jul!
  Rune

  SvarSlett
 4. Majestetiske dyr. Det siste bildet ble veldig bra.
  Ha en god jul.

  SvarSlett
 5. God jul alle sammen! I dag var det kval i sikte fra fyret på Andenes :P

  Espen

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar!