torsdag 3. mai 2012

Hornøya - 3. akt3. akt fra Hornøya skal handle om krykkja, også det en fugl med mye futt i. Jeg er spesielt fascinert av kampene pågår mellom fuglene der enkelte prøver å tvinge seg på allerede etablerte par. Det skjer ved at en fugl rett og slett bare lander på reirplassen til paret, selv om det egentlig ikke er plass for den.


Det ender selvfølgelig med slosskamp, ofte en luftkamp der fuglene holder fast i hverandre med nebbet mens de farer mot bakken i en ukontrollert karusell.

Som regel slipper de taket før de knaller i bakken, men som bildene under viser, er ikke det alltid tilfellet. I denne kampen trodde jeg faktisk det skulle ende med mord på høylys dag. Etter en runddans i lufta havnet fuglene i en sprekk mellom steiner. Der hadde den ene fuglen et solid overtak og fikk inn mange gode "treff" på fuglen under. I over 10 minutter holdt de på mellom steinene før det var avgjort - begge kom fra det med livet i behold.Like bra har det ikke gått for krykkja på de neste bildene. Kanskje har den vært i kamp, kanskje har den kollidert med noe. Vingen var i alle fall brekt og blodig på stakkaren som satt utsatt til i fjæra ved krykkjekolonien. Det var nok ingen håp for den...fortapt til bølgene i et frådende hav.

Det er heldigvis ikke ofte man kommer oppi slike triste situasjoner. Tanken om å hjelpe den streifa meg såvidt. Men jeg synes det er riktig å la naturen gå sin gang. Dessuten ville det vært risikabelt for meg å gå over det glatte berget, for ikke å glemme bølgene. Så, over til noen litt hyggeligere bilder som en avslutning.
5 kommentarer:

 1. Flotte bilder fra livet i fuglefjellet. Naturen kan være brutal, men det er vel slike hendelser som gjør at andre overlever også.

  SvarSlett
 2. Kjempebra serie fra Fugleberget. Utrolig flott fanget kampen i lufta da!
  Tusen takk for tipset.
  Ønsker deg en flott fotohelg!

  SvarSlett
 3. Heftig historie og heftoge bilder. Likte spesielt nr 2 med de røde gapene.

  SvarSlett
 4. Ser ut som det ble en vellykket tur med mange gode minner Espen.
  Det er best i ikke ble danket ut som den brekkede vingen og tatt av bølgen. Org for meg.

  :) duy

  SvarSlett
 5. Takk for at du deler de flotte bildene og historien med oss!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar!