onsdag 27. mars 2013

Ukens bilde - uke 13

I dag har jeg hatt en av mine heftigste opplevelsene bak kamera noen sinne! Mens jeg satt å fotograferte lundefugler på Hornøya, fløy plutserlig hele fuglefjellet ut i panikk, det var tydelig at en predator var på færde. At jeg sekunder senere skulle få en voksen jaktfalk med lomvi i klørne nærmest "i fanget", var bare helt ufattelig! Jeg satt litt skjult så jaktfalken oppdaget meg ikke før etter en stund. Etter å ha tenkt seg om et par ganger, fant den ut at det var lurest å fly videre. Den fikk ikke med seg byttet, men hva gjør vel det når det er tusenvis å ta av. Noen minutter senere var den tilbake og knerta nok en lomvi :o)


15 kommentarer:

 1. Hei, Espen. Dette bildet må jeg bare kommentere. Utrolig opplevelse som er festet til minnebrikken på en flott måte. Kan ikke annet enn å gratulere med et fantastisk bilde. mvh Willy

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det ble en fin serie av en fantastisk opplevelse. Tusen takk for hyggelige ord. Var heldig i dag også, nye bilder av jaktfalk som tok lomvi i lufta! Også den slaff fra det med livet i behold :O)

   Slett
 2. Utrolig bra fanget av en sjeldent nær opplevelse. Mye spennende rundt fuglefjell. Misunner deg denne opplevelsen:) Det er kanskje da en skulle ønske at en ikke hadde så mye tele på kameraet når vandrefalken lander rett utenfor:)
  Mvh Kim Abel

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Kim! Ja dette er nok sjeldent nært...litt flaks må man ha :) Er i grunn glad jeg hadde 500mm på fullformat...da den strakk ut vingene maks fyllte den hele ruta :P Det ble noen jaktfalk med lomvi-bilder i dag også ;O)

   Espen

   Slett
 3. Wow, vilken bild och vilken fantastisk upplevelse.
  Naturen är så otroligt fin och har så många sidor.
  Grattis, grattis!!
  Glad Påsk!
  /Ingemar

  SvarSlett
 4. På rett plass til rett tid. Det lønner seg og være mye ute.
  Heldig her Espen. Moro for fotografen når slike ting hender.
  mvh Kjell Ivar

  SvarSlett
 5. Dette bilde kan gi deg en tur til Alaska om du sender det inn til Villmarksliv .)

  SvarSlett
 6. Utrolig tøft! Bare å gratulere med både foto og opplevelse :-)

  SvarSlett
 7. jøss, dette var råstilig, blinkskudd, grattis

  SvarSlett
 8. Fantastisk å få oppleve noe slikt, og for et bilde !!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Magnus :) Det VAR en fantastisk opplevelse, ble helt skjelven i knærne.

   Espen

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar!