onsdag 13. juli 2011

India dag 13 – Corbett nasjonalpark

(Ok, dette drar ut i tid men siste del av turen kommer fortløpende de neste dagene)

Etter en god natts søvn på et unødvendig luksuriøst leilighetskompleks ble vi hentet av våre 2 nye guider. De neste 3 dagene skulle vi tilbringe inne i Corbett nasjonalpark med overnatting på Dhikala forest lodge.

Inngangsporten til Corbett nasjonalpark

Corbett nasjonalpark var den første parken som ble etablert på Asias fastland og er svært rik på fugler og dyr. Ca 600 fuglearter er registrert i og i nærheten av parken så her hadde vi store forventninger! Det er også tiger her, men tetthetet av tiger er mye lavere sammenlignet med Banhavgarh. Her finnes også ville elefanter, noe som ikke fantes i Bandhavgarh.

Når det gjelder tiger så ble vi fortalt at det var en såkalt “man-eater” i området der vi hadde overnattet. Den hadde drept 6 mennesker de siste 5 månedene, den siste personen ble spist dagen før vi kom! Ingen snill pus der altså...

Det var lite å se/fotografere før vi kom til første stoppested som var en utkikkspunkt der man så utover elva. Digre gharialkrokodiller lå og sløvet langs elvebredden, og i elva så vi flere gigantiske fisker. Og vet du hva? Plutserlig kom det en tiger vassende over elva! Det var veldig langt ned til elva men artig å se pus også her. Jonathan fikk bare såvidt med seg tigeren, han stod nemlig og “vannet blomstrene” da guiden ropte...han ble fort ferdig :O)

Gharialkrokkodiller ved første stoppested
Denne tigeren kom vassende over elva på første stoppested

Om foregående natt ble tilbringt i luksus skulle de neste tilbringes i det totalt motsatte. Forest lodgen i Dhikala var ikke noe å skryte av for å si det mildt. Vedlikeholdet var mangelfullt eller helt fraværende, og det værste var det ekstremt dårlige inneklimaet som følge av muggsopp. Sannsynligvis var det helseskadelig å oppholde seg der over lengre tid og jeg ble faktisk fysisk dårlig.

Sjåføren vår var tydeligvis klar over problemet og godt forberedt! Han hadde nemlig med seg en stor sprayboks av typen “god lukt på dass” som han sprayet intenst i hele rommet og på gardinene! OH YESS!...ganske komisk, men vi fikk stoppet han etter hvert...man skal jammen oppleve mye :O)

Forest lodgen ved Dhikala var inngjerdet med strømgjerde, kanskje ikke så rart midt i tigerland.

Dessverre var ikke guidene vi hadde fått tildelt noe særlig å hoppe i taket over. Det skulle riktignok mye til for å overgå guidene i Bandhavgarh, men disse var direkte elendige. Særdeles uentusiastiske og noen ganger på grensen til sure. Ikke spesielt medgjørlige med tanke på at vi var fotografer heller. Heldigvis var det bare for et par dager, men det la en liten demper på totalopplevelsen.Ved overnattingsstedet var holdt det seg en hærfugl. Selv om denne arten til og med kan ses i Troms er den et flott motiv!


Det var variert landskap i området. Tett skog, elver og gressletter.

En elefantfamilie krysser elva. Dette er ville elefanter som man ikke “kødder” med! Da blir du fort flat :O) I forgrunnen noen småskeptiske Sambar-hjorter

3 kommentarer:

 1. Morsomt å følge deg i India, det er virkelig et variert land. Må ha vært litt av en opplevelse! Flere flotte bilder her og ellers i innleggene dine

  SvarSlett
 2. Virkelig artig å føle med deg gjennom India. Veldig informativ tekst Espen. Mye å lære av for de som skal ditt en tur. Kanskje jeg kan kontakte deg hvis jeg skulle ditt :) Mange flotte bilder. Jada, guidene er veldig forskjellige og stor sett vil ha masse driks.

  Fortsatt god tur.

  mvh duy

  SvarSlett
 3. :o) Takk for kommentarer. Teksten er skevet for å informere andre som kan tenke seg en tur dit også. Men jeg må presisere en ting. Jeg kom tilbake fra India i slutten av mars...har bare vært så ufattelig treg å oppdatere bloggen (hatt mye å gjøre). :o) Håper det fremdeles vil være like interessant å følge turen...

  Espen

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar!