onsdag 20. juli 2011

India dag 17 – opp i høyden

Dag 17 startet litt som dag 16, med turer langs elver og bekkedrag. Fikk noen brukbare artsbilder av kaskadeisfugl blant annet. I noen mørke bekkedaler fant vi en litt spesiell, men sky art, en såkalt flekkløftstjert (Spotted Forktail).

Kaskadeisfugl og vanlig isfugl i bakgrunnen


Flekkløftstjert...litt av et navn...

Ved den ene elva var ble jeg oppsøkt av et nygift par som ville li tatt bilde av, sammen med meg. Da var det bare å gi kamerat til guiden å la det stå til.  Jeg ser ut som en idiot på bildet så det lar vi ligge.

Nygift og nyskjerrig
Mye av dagen gikk til transport opp til Pangot som er en bitteliten landsby med ca 150 innbyggere på 2000 meters høyde. Ikke veldig høyt altså, men høyt nok til å se en del himalaya-arter. Det ble en spennede kjøreopplevelse også denne gangen med svingete veier oppover stupbratte fjell, med og uten autovern.

Oppe i Pangot ble vi inlosjert på en helt grei plass sånn materielt sett. Men det kjipe var at vertskapet KUN serverte vegetarmat. Til nå hadde vi spist kylling omtrent daglig og den ble dypt savnet de to dagene vi var der. Det var ikke mulig å få tak i mat andre steder heller, men vi overlevde og hadde det ellers topp.

På tur opp til Pangot ble vi nesten "overfalt" i bilen av folk som ville ta oss med på ridetur opp til et fjell...

Langnebbtrost (Long-billed trush), en ornitologisk lekkerbisken
Hvitstrupelattertrost (white-thorated laughingtrush)


1 kommentar:

  1. Jeg bleir bare mer og mer imponert over denne serien fra India Espen - du har fått med deg mange sinnsykt bra bilder. Blir det til å skrive bok nå - et praktverk om India?

    Gratulerer til enda fler flotte bilder - isfuglbildene er bare HELT...

    Det første bildet er morsomt - og artigt at du fått med den "vanlige" isfuglen i bakgrunnen.

    Hilsen, Fredrik

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar!