fredag 15. juli 2011

India dag 14 - Corbett nasjonalpark

(Trykk på bildene for å se de større)

Med forest lodgen som utgangspunkt ble det flere safariturer i nærområdet denne dagen. Det var en disig men flott morgen og vi kjørte en tur over elva som rant forbi campen. Det gikk rykter om at noen hadde sett tiger utenfor campen, og mahotene var ute med elefantene for å sjekke områder som var utilgjengelig med bil. 


En terneisfugl står stille i lufta på jakt etter fisk

Mahot er navnet på de som fører elefantene. Her har de med seg turister på jakt etter tigeren som ble sett

Mens vi var opptatt med fotografering av isfugler ved elva kom tigeren etter hvert og krysset elva, akkurat hva vi hadde håpet på. MEN og det er et stort MEN. Det var ikke mulig å passere andre biler på den smale veien, og vi lå et stykke bak en IDIOT av en guide som nektet å kjøre slik at vi ikke fikk motlys, enda det var god tid til det!!! Du kan tro det kom noen saftige Nord-Norske og Svenske gloser! Flere andre i følget var også forbannet. Men man kan vel ikke få alt man ønsker seg. Vi var tross alt heldige som i det hele tatt fikk se tigeren der.

Om ettermiddagen dro vil tilbake til samme plass. På tur over elva så vi en nydelig rustand som satt og hvilte enslig på de lyse steinene. Vi synes den virket litt malplassert der den satt, ingen venner i nærheten og ikke akkurat godt kamuflert. På tilbaketuren fikk vi så en opplevelse vi ikke glemmer med det første. En haukørn hadde akkurat drept det som må ha vært den samme rustanda, og det like ved veien! Og ikke nok med det – mens vi fotograferte haukørn med rustand kom det fan meg en diger båndhavørn som prøvde å ta byttet fra haukørna! Den lykkes ikke med det og forsvant ganske raskt. Men for en situasjon! Jeg irriterer meg fremdeles over at jeg ikke klarte å få bilde av begge ørnene og anda samtidig, men det hele gikk så fort og så nært at det var umulig med 300 mm. Det ble likevel en flott bildeserie.

Haukørn med rustand!

Den lokale elvevipa var ikke så happy for å få besøk

Noe er på ferde!

En  båndhavørn har fått øye på haukørna med byttet og går inn for landing


Båndhavørna gjør et utfall mot haukørna
Haukørna gjør sitt for å beskytte byttet sitt og lykkes med det

En flott dag avsluttet med en fin solnedgang


5 kommentarer:

 1. Du verden for noen opplevelser du viser i bildene til oss her. Dette er jo helt fantastisk, å få fange alle disse fuglene og dyrene på brikka. Nydelige bilder :)

  God sommer!

  Anne

  SvarSlett
 2. Det blev jo knallbra bilder på haukörna :-)
  Jag er sjalu på Pallas'en med!!!! :-) Btw, hur går det med hjemmesiden, såg at du lagt opp den nye men nå kommer man ikke in på den lenger!

  Hade fint!

  /Jonathan

  SvarSlett
 3. JO takk det samme :) Hjemmesiden er jo ikke ferdig selv om den begynner å ta form. Har jo ikke fått inn det viktigste av alt - bilder :)

  Espen

  SvarSlett
 4. Her var det mange flotte opplevelser som du har formidlet på en flott måte. Kan levende forestille med frustrasjonen når tigeren spankulerte over elva. Er jo noen fantastisk dyr. Men på brikka kom den lell. Flotte ørnebilder også. Mange opplevelser på en dag dette. Ser ut til å ha vært en flott tur.

  SvarSlett
 5. Utrolig flotte bilder og sikkert en flott opplevelse dette,ser ut til att India er plassen å reise :-)

  Mvh Svein

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar!