mandag 18. juli 2011

India dag 15 - Corbett nasjonalpark

Den siste dagen i Corbett ble ikke like begivenhetsrik som dagen før, men vi fikk noen artige opplevelser likevel. Den ene episoden var da Jonathan hadde forlatt fotobagen OG kameraet i bilen. Det hadde selvfølgelig de lokale ape-bandittene (rhesusaper) fått med seg, og en av rakkerne åpnet glidelås på glidelås på jakt etter mat! En smått desperat Jonathan visste ikke hva han skulle gjøre for å få vekk apen, for den var uberegnelig og kunne fort skade han. Heldigvis fikk vi hjelp fra noen andre til å jage den vekk, og heldig vis tok den ikke med seg kameraet hans – den kunne den fort ha gjort!


De er ikke altid så snille med hverandre disse apene


Selv om apene var veldig fotogene ble det noen andre "keepers" også...måtte jo ha flere bilder av hærfuglen

Søppel er et stort problem i India. Også rundt forest lodgen i Dhikala var det en del søppel...

Munkegribb - denne fuglen regnes som verdens største "ekte rovfugl" og har et vingespenn på opptil 3,10 meter og veie opp mot 14 kilo!

Brunfiskeugle var en av artene vi håpte å få se i Corbett. Her er den :)
Den andre komiske opplevelsen opplevde vi på tur ut av parken – da streiket nemlig jeepen så det sang...langt uti gokk. Jeg vet ikke hva som var galt, men gamlefar som var sjåfør hadde tydeligvis vært borti problemet før, han visste råd. Løsningen var å ruse motoren noe innst inni helv.... for så å slippe clutsjen saaaakte ut :o) Så kunne vi kjøre noen hundre meter før doningen på ny daua. Det var vanskelig å la være å le for å si det sånn, se videoen så skjønner du. Vel vel, vi kom oss frem med et nødskrik til slutt :O)

2 kommentarer:

 1. Hei Espen.

  Nok en eventyrlig serie fra India, og portrettet av hærfuglen var uten tvil favoritten.

  God sommer.
  Knut Børge

  SvarSlett
 2. Takk for det Knut Børge. Ja hærfuglen er en ordentlig kuling.

  Espen

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar!