søndag 24. juli 2011

India dag 19 – i gribbenes rike

Så var siste dag på vår lange reise kommet. I dag skulle vi forsøke oss på gribbefoto igjen, denne gangen med en liten geiteskank som åte. Vi dro tilbake til samme plass som dagen før, og festet kjøttet på et lite utspring i fjellet. Endelig kom plaststripsene jeg drassa med fra Norge til sin rett! Så var det bare å vente.

Kråkefuglene satte stor pris på vår kjøttbuffet og forsynte seg av "løsmassene"

På samme måte som dagen før kom gribbeflokken etter en stund. Flere og flere sirklet seg opp i høyden. Omtrent like mange som dagen før. Men i dag var de betydelig mer interessert og ved et par anledninger gikk de inn for landing på åta, men de landet aldri helt. De var kresne disse gribbene, det skal de ha.


Voksen himalayagribb


Airbus A380 inn for landing på åta...men nei...ikke i dag

Så da ble det ikke bilder av slossende gribber denne gangen, og vi fikk nøye oss med blåhvit himmel eller disig, gusjegrågrønn bakgrunn for motivene våre. ALT kunne jo ikke gå som planlagt heller, fikk være måte på. Jeg tror vi må fleske til med litt mer kjøtt neste gang selv om det følets litt rart å sløse bort menneskemat i et fattig land på den måten. Det kom et par andre rovfugler forbi også, en våk og en vandrefalk. Vi syntes også det var greit at lammegribben kom forbi på en kort visitt.

Airbus A380 vs Twin Otter (kråke)


Lammegribb!

Våk på visitt, kråkene er ikke så happy for det

Vandrefalk

Etter at vi og kråkene var forsynt bar det tilbake til vegetarmat-overnattingsplassen for en liten “matbit” før vi pakket sammen og begynte på den lange kjøreturen tilbake til flyplassen i New Delhi.

Vi hadde hatt noen uforglemmelige uker i India hvor alt gikk som planlagt. Vi hadde fått de møtene med tiger som vi hadde drømt om, sett et kobbel av fugler og andre dyr, opplevd en kultur fjern fra vår og møtt mange fantastiske mennesker, fattige som rike. Jeg kan virkelig anbefale en reise til dette Jeg føler det er på plass å avslutte med et bilde av en av turens hovedattraksjoner, den utrydningstruede pusekatten.

SAVE THE TIGER!!!

3 kommentarer:

 1. Så store de gribbene er! For en tur! Nydelige pusekatten ;)

  - Linda

  SvarSlett
 2. Jeg har fulgt turen diin med stor interesse, selv om jeg kke har kommentert stort. Mye fint! India frister absolutt.

  SvarSlett
 3. Så hyggelig å høre at i alle fall noen har lest innleggene. Jeg har i grunn skrevet mye for min egen del, kjekt å se tilbake på. Tusen takk for kommentarer. Om dere planlegger en tur til India, så har jeg alltids noen tips...

  Espen

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar!