tirsdag 11. september 2012

Høyt over arktis

Det er ingen hemmelighet at jeg er fascinert av det arktiske landskapet på Svalbard. Hver gang jeg flyr hit er jeg alltid på hugget med å booke en bra vindusplass i håp om at det skal være skyfritt over Svalbard. Jeg velger alltid høyre side lengst mulig bak på tur nord, og venstre side på tur sør. Da kommer man lengst mulig vekk fra vingen.

På årets tur var jeg heldig, nesten ingen skyer på noen av turene over Svalbard. Supert! Å fotografere gjennom flyvindu byr dog på noen utfordringer, det er ikke snakk om optisk perfekt glass akkurat. Skitne og gjerne med store riper, grellt fargestikk kan det også være. Man får bare gjøre det beste ut av det, det er ikke så mange andre alternativer dersom man vil fotografere Svalbard fra 10 000 fot. Etter en god del fikling i etterbehandlinga er jeg likevel positivt overrasket over sluttresultatene fra årets tur.Van Mijenfjorden


Sørkapp land

3 kommentarer:

 1. Man blir bra sugen på att åka dit när man ser dina fantastiska bilder !

  SvarSlett
 2. Herlige bilder! Jeg har selv sittet og drømt og sett ut av flyvinduet over Svalbard, bildene dine tok meg med tilbake dit :) Kjenner den arktiske basillen våkner litt nå...!

  SvarSlett
 3. Enorm flotte bilder - skjønner ikke hvordan du klart å få til et så bra resultat fra flyet - imponerende! Favoritter blir nr 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 og 14 :-)

  Ikke minst det siste bildet over sørkapp.

  mvh, Fredrik

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar!