mandag 8. november 2010

Nordlys i norr!

 I går tikket det inn en sms fra min svenske venn Fredrik Broms, "nordlys i norr!" stod det. Jeg hadde egentlig ikke tenkt meg ut denen kvelden, og nordlysmeldingen var ikke helt god mente jeg. Men, siden det var "nordlys i norr" så var det bare å hive på seg så mange filler som mulig og komme seg ut - for nordlys var det.

Det å finne en spennende forgrunn i nordlysbildene er en utfordring. Jeg hadde fått for meg at nordlys og reinsdyr måtte være en interessant kombinasjon å prøve ut. Jeg har aldri sett et nordlysbilde med rudolf himself som modell. Det var en flokk med reinsyr på et jorde ved Kvaløysletta tidligere på dagen, så jeg dro dit. Med en lyskaster i bilen lyste jeg over jordene og så sikkert ultrasmart ut for forbipasserende.

Vel, jeg fant flokken og lusket meg forsiktig nedover mot gjengen i mørket. Da jeg var noen titalls meter fra var intimsfæren nådd, og de flyttet seg noen meter lenger bort. Jeg måtte derfor drive en VISS psykologisk tilnærming for å komme på hold med vidvinkelen - meter for meter, bilde for bilde! Kryping var tingen, og roooooolige bevegelser. Jeg er glad det var mørkt - hadde noen sett meg krype som en annen idiot nede på det jordet så...ja du ser det for deg ikke sant? :O)

Etter over en time med kryping og fotografering var jeg på ca 5 meters hold fra den ene storbukken - jeg var nærmest akseptert som et fullværdig medlem av reinsflokken! Grynt grynt! Det var bare horna som mangla...og pelsen, den skulle jeg gjerne hatt for det ble jæ.... kaldt, særlig på knærne som jeg lurte på om hadde fått frostskader. Det ble ganske dafft nordlys etterhvert, men det ble noen bilder. Får prøve igjen en annen gang. Det går sikkert mye lettere nå som jeg er en av dem!

P.S. Rudolf er IKKE rød på nesen

9 kommentarer:

 1. Hei! Artig situasjonsbeskrivelse, ja! Men enda finere bilder. Jeg syntes du fikk lønn for strevet og bildene,spesielt bilde 2, skiller seg ut. Dette har vi ikke sett for mange ganger før. Er sikker på du syntes det var greit å være kald på knærne etter dette :-)

  SvarSlett
 2. Bilden till höger är ju helt fantastisk med renarna i förgrunden och norrskenet i bakgrunden. Med sådana bilder fick du verkligen lön för mödan. Gratulerar !

  SvarSlett
 3. Hei, morsomt innlegg! Jeg er enig i at en god forgrunn til nordlyset hever bildet mange hakk, og det er ofte ikke så lett å finne en slik forgunn i farta. Rein i forgunnen er jo en knallgod idé, men rein på et jorde er ikke optimalt i mine øyne :) Men jeg vil tro du prøver igjen!

  SvarSlett
 4. Takk for kommentarer! Enig i at et jorde ikke er den optimale, men det var lett tilgjengelig. Får se om jeg kan få til noe bedre en annen gang. Men da må det også klaffe med månelys.

  Espen

  SvarSlett
 5. The photograph of this aurora is my yearning.
  Very beautiful scenery of night.

  SvarSlett
 6. Jammen en original og god idè! Du har fått noen fine bilder her, men tror du kan få enda bedre etterhvert!

  Fornøyelig lesning.

  Knut Børge

  SvarSlett
 7. Hei igjen !

  Jøss, dette var bra. Bilde nr. 2 av disse var flott !

  Svein Olav

  SvarSlett
 8. Godt tenkt, godt jobba, ganske godt resultat.

  Men potensialet er selvsagt enda mye større, så jeg håper du ikke gir deg med dette.

  Eller forresten, bare gi deg, så kan jeg stjele ideen.

  SvarSlett
 9. :O) Takk for den Knut-Sverre! Jeg eier ikke ideen så kjør på. Men du finner fort ut at det ikke er så enkelt!

  Espen

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar!