torsdag 28. april 2011

India - Dag 7

Det skulle mye til for å overgå gårdagens fantastiske opplevelse. Sammen med mange andre biler dro vi tilbake til området der vi så tigrene dagen før, men denne dagen var det ingen tiger å finne. Det ble et nytt møte med en gullsjakal, denne gangen på påfugljakt. Det ble ingen festmiddag på sjakalen, påfuglen sprintet småfrekt over veien rett foran nesen på den! Jeg skal ikke brodere ut så mye om denne dagen men heller vise til bildene og bildetekstene. Klikk på bildene for å se de litt større.

Så nær så nær
Dragedrongo (Greater Racket-tailed Drongo). Legg merke til de ytre stjertfjærene som er forlenget med to lange tynne stråler som ender i en “racket” (delvis skjult av løv). Denne drongo-arten var det svært vanskelig å få gode bilder av. Den satt sjelden i ro og var ellers ganske sky.


Beryllbieter - en vanlig fugleart i India

På formiddagstur i nabolaget møtte vi bare glade barn

Barna syntes det var morsomt å se seg selv på skjermen! OK, det er ikke den peneste capsen min! Bildet er tatt av Jonathan Bjørklund.

Denne natteravnen satt og sov på en mørk stokk. Natteravnene er som navet lyder aktive om natta. Om dagen stoler de på den gode kamuflasjen

Dette var bortimot det eneste vi så av påfuglenes kurtise. Det er regntiden litt senere på året som er høysesong for påfuglspill

1 kommentar:

  1. The picture of the Peacock being chased by the predator is incredible. Lucky to see the scene.

    Picture of the Small Green Bee Eaters is a good one.

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar!