torsdag 14. april 2011

India - Dag 6 - en fantastisk dag!


Nå hadde vi hatt 4 turer på rad ute i parken uten å se så mye som en kattebart. Men vi fulgte vanlig prosedyre, opp kl 0445, en kjapp tekopp kl 0515 og ut på tur kl 0530. Også i dag gjorde Pappu (tigers.friend@yahoo.com) en kjempejobb og fikk oss inn i parken som en av de første bilene. De få bilene som lå foran oss ble kjapt passert i ekte Petter Solberg stil og det ble kjørt fort og langt innover, Pappu og Prem hadde fått teft av tiger!

Så ble det ropt STOPP! :O)...tiger i sikte, hva ellers! Og ikke bare 1, ikke 2 og heller ikke 3, men 4 tigre på veien, helt for oss selv! Dette var en mor med sine 15 måneder gamle unger som slappet av. Heldigvis valgte mor å beholde roen og ble liggende. Den ene ungen ble engstelig og gikk ut i skogen ganske fort mens en annen etter hvert reiste seg og kom rett mot oss!Dette var en nysgjerrigper og utforskende tigergutt! Den gikk varsomt fram og stoppet opp flere ganger, kikket på oss, og kom nærmere og nærmere og nærmere og...tror du adrenalinet bruset eller? :O) Da den var ca 15 meter fra bilen satte den seg ned for en kort stund. Så reiste den seg og kom ENDA nærmere bilen. Da den var kun 6 (!!!) meter fra bilen stoppet den opp og kikket på oss – og vi kikket tilbake gjennom kameraene som virkelig fikk vise hva de dugde til.

 
Plutserlig, i det Jonathan gjorde en brå bevegelse, gjorde tigeren et kort utfall mot bilen mens den freste! Dæven da skvatt vi godt, rakk ikke tenke en gang :O) Pappu bare flirte av oss, dette hadde han vært med på før. Tigeren ville vel bare erte oss litt, den har respekt for mennesker...som regel... :O)


Så gikk tigeren videre rundt bilen, over veien og mot et tre i veikanten. Skulle vi få se en klatrende tiger!? JA! Det skulle vi! Tigeren snuste litt på trestammen før den digre katten bykset opp i treet. Der tok den en rundtur på under et minutt før den hoppet ned igjen! WOW! Både guidene og vi var i ekstase. Prem hvisket til oss, “this you only see one time...only one time in life you see this”, og vi forstod at vi hadde fått overvære noe ytterst få får se! Det er nemlig ikke vanlig at tigere klatrer i trær.
 
Etter å ha inspisert oss ferdig, gikk tigeren tilbake til mor og søsken som fremdeles lå på veien. Der ble de liggende noen minutter før alle 4 stakk ut i skogen, og vips så var de borte. Denne fantastiske opplevelsen var bedre enn vi kunne drømt om og vi gliste fra øre til øre. Det var tydelig at det også var bra opplevelse for Pappu og Prem. De fikk selvsagt ekstra godt med tips etter denne turen.


Ikke lenge etter at tigerne var borte kom det flere safaribiler kjørende forbi. Fortvilelsen og misunnelsen var stor da de fikk høre hva de hadde gått glipp av. Vi var de eneste som så tiger i Bandhavgarh denne dagen. At vi ikke så noen tiger om ettermiddagen gjorde ingen ting :o)

9 kommentarer:

 1. belas fotos
  abraço do Brazil
  http://miltonostetto.blogspot.com
  Milton

  SvarSlett
 2. Flere flotte bilder, må ha vært litt av en opplevelse! Spennende å følge deg på turen :)

  SvarSlett
 3. Wow. So fantastic pictures. I love this animals.
  I don't know which picture is the best. All are so beautiful.
  Wish you good luck for the next pictures.
  Greetings
  Angela

  SvarSlett
 4. Wow! Kult at dere lyktes. Ujevne bilder, som du selv er klar over, men de hører jo med i historien din - og de beste her er nydelige.
  :-)

  SvarSlett
 5. Mange flotte bilder her, dette er nok litt av en opplevelse! Har sett tiger en gang selv, men det var i dyreparken i Kristiansand, disse tigrene er enorme. Når tiden tilater det en gang så er nok en tur som dette høyt på lista.Spennende å følge deg på turen :)

  Geir
  bgfotografer.blogspot.com

  SvarSlett
 6. Se der, du fick med pusekatt på brikken du ;)

  SvarSlett
 7. Spennende å følge din reise til tigerland gjennom ord og bilder.

  ketil

  SvarSlett
 8. The beautiful of India.
  For en herlig tur Espen, artig å lese gjennom hele turen og opplevelser du har hatt på denne turen. Interessant hvor tett kosekatten kom nært oss (adrenalin feeling). Virkelig en tur som må prioriteres litt en annen gang.

  Mange flotte motiver du leverte her :)

  mvh duy

  SvarSlett
 9. Så heldige dere var! Dette var flott, mange riktig gode bilder her!
  Lykke til videre!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar!