lørdag 9. april 2011

India - Dag 4 og 5

(Klikk på bildene for å se større versjoner. Videoer ses gjerne i full skjerm (HD))

Dag 4
Ny dag, nye muligheter. Dessverre ble Jonathan småsyk og valgte å stå over safari på morgenen. Jeg ble som vanlig hentet på lodgen av Pappu og etter en liten stopp ved porten, plukket vi opp Prem og kjørte innover Tala-sonen. Vi fant tigerspor på veien ganske tidlig og fuglte disse en stund. Jeg lot meg stadig imponere over hvordan Prem og Pappu klarte å følge disse nærmest usynlige sporene mens vi kjørte i full fart. Men noen steder var sporene tydelig slik som på bildet.


Verken vi eller noen andre så tiger i Tala-sonen denne morgenen. Etter en stund kjørte vi til en møteplass inne i parken. Her var det noen infødte som solgte diverse varer, inkludert 4 ivrige ungdommer som solgte peanøtter de hadde samlet. Jeg kjøpte fra den ene og gav like mye penger til de 3 andre (ca 2 kr hver). De ble kjempeglade og stillte velvillig opp til fotografering.



Når ingen pusekatt var å finne fikk jeg heller nøye meg med andre innbyggere i parken. På tur tilbake stoppet vi blant annet i en liten menneskelagd hule der det bodde flaggermus.


Langurer steller hverandre
På ettermiddagen hadde Jonathan blitt frisk nok til å bli med ut i parken. Men heller ikke på denne turen så vi tiger, kun diverse spor. Tigerne markerer nemlig sine revir både med duftmarkering og kloremerker på trestammer.


Fuglelivet i parken var som som tidligere nevnt rikt med mange fotogene arter. Særlig bengalråka med sine intente blåfarger synes jeg var værd å bruke litt tid på. De intense fargene kommer særlig fram når den flyr.




Indisk påfugl. Vi fikk se hannene spille opp med den fantastiske stjerten kun et par ganger. Påfuglene er mest aktive med paringsspill i regntiden.

Orientsnokørn

Dag 5
Etter 3 dager i TALA-sonen byttet vi over til Magdi-sonen. Personlig synes jeg dette var en mye flottere sone med en del åpent landskap. Men flott landskap til tross, ingen tiger var å se på morgenturen, kanskje hadde vi hatt våre tigerobservasjoner i Bandhavgarh for denne gang?

En flokk med gribber har samlet seg på sletta
Jeg prøvde meg på en “stemningsvideo” mens vi stoppet for å lytte etter aper/hjorter som varslet om tiger på vandring. Vi hørte kun varsling i det fjerne (ikke på videoen). Ellers mye liv i skogen! NB! Dette er skikkelig amatørmessige greier, er ikke så flink med video.



Guidene våre var i ekstase over å finne den sjeldne hønsefuglen på bildet under i parken. Jeg forstod det slik at arten ikke hadde blitt sett på årevis omtrent. Men der lå de altså, 1 par meget godt kamuflerte fugler i veikanten. Bildet er av hannfuglen. Fatter  ikke hvordan Prem klarte å se de der vi kjørte forbi!


Indiaugle - en flott liten tass på størrelse med den norske spurveugla

Tilbake på lodgen om formiddagen tok vi oss en spasertur i området rundt. Det ble en artig tur på den indiske landsbygda. Her er det ikke alle som har sett “den hvite mann” og folk var generelt svært nyskjerrige på oss. Barna flokka seg rundt oss og fulgte etter mens vi gikk langs veiene, og voksne kom gjerne også bort bare for å se på deg. De kunne komme kjørende på en moped, stoppe, og bare glo på deg – nært! Det ble noen bilder og litt video av smilende, nyskjerrige barn – de syntes det var utrolig morsomt å se seg selv på kameraskjermen.



Det var ingen direkte tigging fra barna, men den ene gutten på 12-14 år ble litt ufrivillig vår lokale guide og utstyrsbærer så han fikk noen ruipier for det. Han tok oss med på en liten runde og sa tydelig ifra hvor man ikke budre gå pga. tiger. Noen andre ungdommer hadde “oppvisning” ved å hoppe ned i en brønn, det var rimelig langt ned! Vi prøvde å være litt forsiktige med pengene der for å unngå misunnelse blant barna.


Vår "ufrivillige" guide og hans bror (?) tester ut Jonathans muskedunder



På ettermiddagens jungeltur så vi heller ingen tiger, men en annen firbent art – Gullsjakal (en hundeart). Det var 2 som kom ned til et vannhull for å drikke. De ble etter hvert jaket bort av en illsint vipe.

Gullsjakaler
Sjakal og vipe – sjakalen må ned i knestående for å unnvike vipas vrede

Rhesusaper - denne arten har gitt navn til Rhesusfakoren, et av elementene i vårt blodsystem


Bankivahane- denne ville hønsefuglen regnes som stamfaren til dagens tamhøns...og mange norske omeletter. Den sier faktisk KYKKELIKYYY!


5 kommentarer:

  1. Hallooo Norway :-)
    Thank you for sharing your photos.
    The blue bird is great and the monkey and ...
    Greetings from Switzerland
    Angela

    SvarSlett
  2. Hei Espen.

    Mange fine bilder du presenter her. Skal jeg velge meg en favoritt, blir det ganske klart det første av bengalkråka. Fantastisk fargerik fugl, rene edelsteinen.

    Knut Børge

    SvarSlett
  3. Thank you both for comments :O) I really appreciate!

    Espen

    SvarSlett
  4. Härliga bilder, ska bli roligt att se mer!

    Hönsfågeln är en Painted Sandgrouse och fågeln som hörs tydligast i första videosnutten är en Common Hawk Cuckoo.

    SvarSlett
  5. Takk for det! Var innom bloggen din, artig å se at vi har hatt samme reisemål både i fjor og i år!

    Espen

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar!